Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цеглина як знаряддя вбивства. Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві жінки  

03 лютого 2020, 17:36

3 лютого слідча суддя Хмільницького міськрайонного суду Марина Робак задовольнила клопотання слідчого Хмільницького відділення поліції Ярослава Бахновського та застосувала до підозрюваного у навмисному вбивстві жінки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб.

Поки для більшості мешканців села Уланів Хмільницького району субота асоціюється з вихідним та «ринковим» днем, для однієї місцевої родини він став трагічним.

У судовому засіданні з промов сторін обвинувачення та захисту попередньо були з’ясовані деталі злочину.

За версією слідства, місцевий 40-річний мешканець села Уланів на другий день після сварки з дружиною та її матір’ю , не лише завдав удари ногами та руками тещі, а й наніс їй численні удари цеглиною по голові. Жінка померла на місці події. Сторона обвинувачення під час судового засідання назвала ряд підстав, чому до підозрюваного просять застосувати саме такий запобіжний захід. Однією з підстав називають тяжкість злочину, у якому підозрюється чоловік,негативну характеристику з місця проживання, можливість знищення доказів та впливати на свідків злочину, зокрема на свою дружину та двох неповнолітніх дітей.

Підозрюваний не заперечував проти клопотання слідства, лише не згадав та не сказав у судовому засіданні, що у вересні 2017 року уже був судимий за нанесення легких тілесних ушкоджень та був засуджений до сплати штрафу.

Безоплатний захисник, який гарантується підозрюваному державою, просив суд застосувати до підозрюваного більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, оскільки вважав, що його підзахисний не буде спричиняти жодного тиску на свідків, сам ініціював виклик поліції, має проблеми із здоров’ям, що є достатніми підставами для запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Суд, взяв до уваги тяжкість злочину (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство),  вагомість наявних доказів про вчинення кримінального правопорушення, аргументи сторін захисту та обвинувачення та ряд інших фактів, з’ясованих під час судового засідання, задовольнив клопотання слідчого та застосував до громадянина В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Крім цього підозрюваний не позбавлений можливості отримувати належну медичну допомогу у місцях тримання під вартою.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення.

За повідомленням прес-служби суду