Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Кам’янця-Подільського після 7 років ув’язнення знову опинився за гратами

03 лютого 2020, 15:48

Чемеровецький районний суд позбавив волі на 3 роки і 6 місяців обвинуваченого у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній із проникненням у житло, що завдало значної шкоди потерпілому (частина третя статті 185 Кримінального кодексу України).

Серед дня 30 листопада минулого року в смт Чемерівці чоловік відтиснув металопластикове вікно і зліз до приватного будинку, де із шухляди шафи вкрав 4200 доларів США та ювелірні прикраси, завдавши власниці значної шкоди. Усього вартість викраденого сягнула більше 174 тисяч гривень – а це у понад 100 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

«Суд враховує, що У. позитивно характеризується по місцю проживання, щиро розкаявся, однак вчинив злочин в короткий проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі, а тому суд вважає, що його виправлення можливе шляхом ізоляції від суспільства», – зазначено у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Для обвинуваченого – це вже сьомий вирок. Востаннє він був засуджений 21 вересня 2015 року Тернопільським міськрайонним судом за частиною четвертою статті 185, частиною другою статті 15, частиною третьою статті 185, частинами першою, четвертою статті 70  Кримінального кодексу України у виді 7 років і 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. Із місць позбавлення волі звільнився 14 червня 2019 року після відбуття покарання.

За повідомленням прес-служби суду