Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Права шукачів захисту в Україні: семінар для суддів в 5ААС

25 жовтня 2019, 12:41

Сьогодні в офісі П'ятого апеляційного адміністративного суду приймаємо учасників семінару «Права шукачів захисту в Україні: актуальні питання судового розгляду».

Так, протягом заходу, основна увага прикута до особливостей доказування в судових справах шукачів захисту, а також до тенденцій судового розгляду справ щодо статусу біженців, примусового повернення та примусового видворення у практиці Верховного Суду.  

До обговорення також запропонована тема Концепції третьої безпечної країни та її відображення у практиці ЄСПЛ, яку розкрив президент Європейської палати Міжнародної асоціації суддів у сфері притулку та міграції, старший суддя Вищого адміністративного  Верховного Суду Республіки Словенія, суддя ad hoc ЄСПЛ Бостіан Залар.

П'ятий апеляційний адміністративний суд на семінарі представили судді Ніна Вербицька, Степан Домусчі, Олександр Єщенко, Марат Коваль, Ірина Косцова, Андрій Крусян, Ольга Шевчук, Людмила Шеметенко.

Захід організовано Національною школою суддів України спільно з Громадською організацією «Десяте квітня» за підтримки Агентства ООН у справах біженців та П'ятого апеляційного адміністративного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду