Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено розгляд справи стосовно директорки «Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського»

21 жовтня 2019, 18:12

21 жовтня 2019 року завершено розгляд адміністративних матеріалів стосовно директорки «Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського» про вчинення нею правопорушень, пов’язаних із корупцією за частиною першою статті 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) частиною другою статті 172-7 КУпАП (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

 За результатами розгляду постановою суду провадження у справі закрито, у зв’язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Судом встановлено, що директоркою дотримано усіх вимог Закону України «Про запобігання корупції», а саме: вона повідомила вищестоячий орган про можливий потенційний та реальний конфлікт інтересів, у зв'язку з прийняттям на роботу її сина. У подальшому дотримувалася встановленого порядку зовнішнього контролю, який був встановлений вищестоячим органом – Сумською обласною радою.

Згідно пункту 1 частини першої статті 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у разі відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

Постанова суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом 10 днів.

Головуючий суддя Капкін О.Б.

Пошук судових рішень можна здійснити в ЄДРСР № 591/5594/19.

Інформаційно: в складених адімністративних протоколах  стосовно директорки йдеться про те, що вона не повідомила про наявність реального конфлікту інтересів Сумську обласну раду або Національне агентство з питань запобігання корупції та в умовах реального конфлікту підписувала накази про преміювання працівників училища, в тому числі і своєму синові.

 

За повідомленням прес-служби суду