Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років за ґратами: Ярмолинецький суд покарав батька за смерть сина

21 жовтня 2019, 18:01

Вісім років позбавлення волі – таке покарання призначив Ярмолинецький районний суд жителю села  Ярмолинецького району, обвинуваченого у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина друга статті 121 Кримінального кодексу України). Також він має відшкодувати своїй дружині – матері потерпілого – 200 тисяч гривень моральної шкоди.

Родинна трагедія сталася в ніч на 12 листопада 2018 року в с. Коритна. Напередодні сім’я обвинуваченого святкувала день народження його онука. Коли гості розійшлися, дружина стала прибирати зі столу, а його відправила спати. Чоловік, що був у стані алкогольного сп’яніння, обурився, приніс з двору палицю, перекинув стіл, побивши посуд, почалася сварка. Заспокоїти батька вийшов старший син, який разом з дружиною і малим сином спали в сусідній кімнаті. У відповідь - обвинувачений взяв палицю і вдарив нею сина по голові. Від отриманої черепно-мозкової травми через день той помер у лікарні.

У судових засіданнях обвинувачений спочатку вину визнавав частково, казав, що вдарив сина палицею, не бажаючи настання таких наслідків. У тому, що він помер, винив свою дружину, мовляв, та несвоєчасно звернулася за медичною допомогою. Але згодом відмовився і від цих показів, вказавши, що не бив сина взагалі.   

Утім, свідки тієї події та судово-медичні експерти підтвердили версію слідчих.

«Обираючи міру покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який належить до тяжких злочинів, особу винного, який раніше не судимий, за місцем проживання характеризується посередньо. Враховується й поведінка обвинуваченого після скоєння злочину, який до моменту настання смерті (…) виправдовував свою поведінку», – ідеться у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду