Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху  

22 жовтня 2018, 15:35

Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив вирок, яким визнав винним особу у порушенні правил безпеки дорожнього руху, під час  керування транспортом, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження потерпілому та спричинили загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) .

Обвинуваченому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років та позбавлення права керувати транспортним засобом на строк 3 роки.

При визначені виду та міри покарання обвинуваченому, судом враховано ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, його вік та соціальне положення, характер, мотиви та обставини вчиненого злочину, а також обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Головуючий суддя – Гарський О.В.

На даний час вирок не набрав законної сили.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженню можна здійснити за номером - 521/10523/18.

Інформаційно: 12 травня 2017 року обвинувачений керуючи вантажівкою DAF із перевищенням допустимої швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції і як наслідок допустив зіткнення з автомобілем Opel, який рухався у попутному напрямку. Після зіткнення автомобіль Opel відкинуло на зустрічну половину проїзної частини та він зіткнувся із автомобілем Ssang Yong. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди заподіяно тяжкі тілесні ушкодження водію та пасажиру автомобіля Opel, від яких вони померли. Також, тяжкі тілесні ушкодження отримав  водій автомобілю Ssang Yong.

 

За повідомленням прес-служби суду