Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дослідження досьє та проведення співбесіди  

23 червня 2018, 17:15

22 червня 2018 року в Києві для слухачів і слухачок спеціальної підготовки було проведено круглий стіл щодо кваліфікаційного оцінювання суддів і суддівського досьє. 

Детально зазначені питання з майбутніми суддями розібрав секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка.

У ході круглого столу кандидатів на посаду судді було ознайомлено з порядком, підставами, етапами, критеріями та методологією кваліфікаційного оцінювання, формуванням суддівського досьє, а також обговорено всі ці питання з майбутніми суддями. 

Програма круглого столу була наповнена демонстрацією презентацій і відеофільмів із застосуванням особливої форми проведення – обговорювання. 

На початку круглого столу було розглянуто питання “Етапи кваліфікаційного оцінювання”, зокрема, його порядок, мета, методика, а також його ефективність і запровадження тощо. 

Варто зазначити, що оцінювання суддів проводиться з метою оцінки вмінь окремих суддів, якості та кількості завдань, які вони виконали. Оцінювання застосовується, наприклад, для надання зворотного відгуку про роботу, визначення навчальних потреб. Разом з тим, результати оцінювання можуть застосовуватися для визначення кандидатів на підвищення (кар’єрне зростання). 

У ході круглого столу також розглядалось питання щодо дослідження досьє та проведення співбесіди, яке є не менш важливим питанням для майбутніх суддів, оскільки зміст суддівського досьє становить сукупність є, визначеної законом інформації про загальні відомості стосовно кандидата на посаду судді та документи, пов’язані з участю кандидата на посаду судді в конкурсі на посаду судді, про відповідність вимогам до кандидата на посаду судді відповідного суду (зокрема про фахову діяльність кандидата на посаду судді, що підтверджує відповідність таким вимогам, та підвищення його фахового рівня), про відповідність кандидата на посаду судді критеріям професійної етики та доброчесності, а також іншу інформацію щодо відповідності кандидата на посаду судді критеріям кваліфікаційного оцінювання тощо. 

За результатами круглого столу слухачі та слухачки отримали інформацію та загальне уявлення щодо: 

– порядку та етапів проведення кваліфікаційного оцінювання судді (кандидата на посаду судді);  

– порядку формування і ведення суддівського досьє (досьє кандидата на посаду судді) та його змісту;  

– проблемних питань, що виникають під час проведення кваліфікаційного оцінювання, та окремих розділів суддівського   

– досьє (досьє кандидата на посаду судді); 

– можливих шляхів вирішення проблемних питань.

За повідомленням прес-служби НШСУ