Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Рівненського апеляційного господарського суду здійснюють методичну допомогу в застосуванні законодавства місцевим судам    

23 червня 2018, 15:17

Задля надання методичної допомоги у застосуванні законодавства судді Рівненського апеляційного господарського суду здійснюють блок робочих поїздок до місцевих судів апеляційного округу.

Так, до Господарського  суду Рівненської області завітали судді РАГС Вікторія КОЛОМИС та Анжела МАЦІЩУК

Господарський суд Волинської області відвідали судді РАГС Олена КРЕЙБУХ та Алла ГУДАК

Вчора судді апеляційної інстанції повернутися з Житомира та Вінниці. До Господарського суду Житомирської області з робочим візитом їздили судді Галина БУЧИНСЬКА, Юлія МАМЧЕНКО, Костянтин ОГОРОДНІК. Зустріч суддів РАГС Олени КРЕЙБУХ та Михайла ЮРЧУКА з суддями  Господарського суду Вінницької  області тривала два дні – 21 та 22 червня 2018 року. 

Під час зустрічей судді обох інстанції обговорювали питання застосування  положень нового процесуального господарського законодавства для дотримання єдності судової практики.

Зокрема, увагу було зосереджено на питаннях представництва прокурора у господарському процесі, змін, що відбулися у його процесуальних правах та обов’язках.

Також судді детально зупинилися на питаннях, пов’язаних зі скаргами за участю органів Державної виконавчої служби України у світлі останніх Постанов, прийнятих Верховним Судом.

Окремою темою дискусії було відвід та самовідвід судді у господарському процесі. Судді активно обговорювали питання порядку та наявності підстав для заявлення самовідводу судді.

Також судді ділилися враженнями щодо порядку кваліфікаційного оцінювання суддів на різних його етапах. Оскільки серед суддів були такі, що успішно пройшли кваліфоцінювання,  питання про його деталі «сипалися» від суддів, у яких зараз воно у процесі.

Загалом судді відзначили користь та інтерес таких  робочих зустрічей.

До Господарського суду Хмельницької області судді Рівненського апеляційного господарського суду, який також входить до апеляційного округу, з робочим візитом завітають у липні 2018 року.

      

   

Довідково: Відповідно до статті 27 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», до повноважень апеляційного суду відноситься надання місцевим судам методичної допомоги в застосуванні законодавства.

 

За повідомленням прес-служби суду