Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з Львівської міської ради відшкодування власнику автомобіля, що був пошкоджений через дорожню інфраструктуру

25 квітня 2018, 16:05

 

07 лютого 2016 року на вул. Рапопорта  у м. Львові мала місце дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої належний позивачу автомобіль отримав значні механічні пошкодження внаслідок наїзду на самовільно встановлену перешкоду – металічний стовпець біля люку каналізаційного колодязя. Зазначена територія перебуває на балансі Галицької районної адміністрації, власником та експлуатуючою організацією люку оглядового колодязя є Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал».

Відповідно до ст. ст. 16, 17 Закону України «Про автомобільні дороги» вулиці і дороги міст та інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування і є комунальною власністю.

В ході розгляду справи судом було встановлено, що Львівська міська рада як власник та балансоутримувач автодороги по вул. Рапопорта не забезпечила належний стан дорожньої інфраструктури. Внаслідок цього на дорозі було самовільно встановлено металічний стовбець.

Рішенням Галицького районного суду м. Львова від 20.04.2018 року позов власника автомобіля був задоволений, з Львівської міської ради стягнуто 34524 грн. вартості відновлювального ремонту транспортного засобу та судові витрати.

 

 

Підготував помічник судді Кавчук І.О.