Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду

23 квітня 2018, 17:07

23–27 квітня 2018 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

Захід відкрила директор Львівського регіонального відділенняОксана Польна, яка ознайомила з програмою, зосередила увагу слухачів на питаннях щодо змін у процесуальному законодавстві та подякувала заступнику начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Марії Коник за можливість проведення підготовки в приміщенні територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області. Марія Коник, у свою чергу,  закликала секретарів судового засідання бути активними, долучитися до обговорення актуальних тем та наголосила на можливості забезпечення всіх умов, необхідних для проведення підготовки.

Для проведення  підготовки запрошено суддів  Надію Ільчишин, Ганну Шендрікову, Олександра Коморного, Андрія Жука, Оксану Клименко, Олега Кравціва, які проаналізують зі слухачами норми матеріального права, особливості розгляду певних категорій справ та форми провадження, докази і доказування в адміністративному судочинстві, забезпечення доказів та новели доказування за новою редакцією Кодексу адміністративного судочинства України. Олександр Сасевич розкриє нові аспекти соціальних мереж як інструменту діяльності органів державної влади.

До уваги секретарів судового засідання буде запропоновано розгляд питання щодо  історичних аспектів авторитету суду, яке висвітлить доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат юридичних наук Степан Білостоцький.

Марія Коник нагадає працівникам апаратів судів етичні основи судової діяльності та норми професійної етики працівників апарату суду. Психологи Ольга Уралова та Світлана Бєляєва допоможуть виконати  слухачам вправи для подолання стресів та нададуть низку корисних рекомендацій, як запобігати професійному та особистісному емоційному вигоранню.

Експерт із комунікацій у судовій владі Ольга Давид навчить секретарів судового засідання правильно комунікувати зі ЗМІ без шкоди іміджу суду. Доцент кафедри української мови Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат філологічних наук Марія Білоус розповістьсекретарям судового засідання про культуру мовлення у професійній діяльності та мовленнєвий етикет державного службовця.  Доцент кафедри менеджменту та соціальних наук Львівського навчально-наукового інституту ДЗВНЗ Університет банківської справи, кандидат філологічних наук Надія Дзендзюравідповість на найбільш поширені запитання щодо правопису під час складання процесуальних документів та проведе пунктуаційно-орфографічний практикум.

За повідомленням прес-служби НШСУ