Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області сьогодні продовжив розгляд справи про вбивство викраденого чоловіка

23 квітня 2018, 15:03

Рівно чотири роки тому, ввечері 23 квітня 2014 року, в Полонному троє нетверезих молодих людей побили свого знайомого, з яким перед цим випивали. Напівпритомного взяли попід руки, посадили до автомобіля та повезли у лісовий масив поблизу місцевого гірничого комбінату. Там двоє з них били чоловіка вже лопатою – і металевою, і дерев’яною частинами – допоки та не зламалася. Від отриманих травм потерпілий помер, а обвинувачені його тіло закопали.

Про це йдеться у вироку Хмельницького міськрайонного суду від 27 листопада 2017 року, яким усіх трьох обвинувачених визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 146 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки) та п.п. 3, 12 ст.115 КК України (умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Двох, що били лопатою, Феміда засудила до найвищої міри покарання – довічного ув’язнення, третього – до 15 років позбавлення волі.

Прокурор, обвинувачені та захисники з вироком не погодилися й подали апеляції. Сьогодні під час судового засідання в Апеляційному суді Хмельницької області прокурор свою скаргу підтримала і просила скасувати вирок суду першої інстанції у частині, в якій ідеться про дати початку відбування покарання засудженими і терміни попереднього ув’язнення, які слід зарахувати за два дні позбавлення волі, оскільки вважає, що суд не правильно застосував закон України про кримінальну відповідальність.  

Версії усіх трьох обвинувачених, озвучені в апеляційній інстанції, майже однакові. Вони погоджуються: разом випивали, потім таки вдарили потерпілого у відповідь на його удар одному з обвинувачених, але одразу помирилися, навіть посадили його в свою машину, аби той трохи протверезів, а от вбивати, запевняють,  його ніхто не планував.

Адвокати своїх підзахисних підтримали, кожен заявив свої претензії до доказів у справі, зокрема, висновків судово-медичної експертизи. Мовляв, жоден із досліджених у Хмельницькому міськрайонному суді доказів, не доводить вини обвинувачених у інкримінованих їм злочинах.

Своє слово у цій справі апеляційний суд області, ймовірно, скаже за три з половиною тижні. Продовжити її розгляд колегія суддів планує 17 травня 2018 року.  

За повідомленням прес-служби суду