Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф - 10 200 грн. та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік, за керування автомобілем в стані алкоговльного сп'яніння

19 квітня 2018, 10:29

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Захарченко Дмитро Володимирович позбавив права керування всіма видами транспортних засобів громадянина Г., 1989 року народження, мешканця міста Миколаєва. 

Як вбачається з постанови суду, водій Г., 17.01.2018 о 05.10 год. керував транспортним засобом Hyundai Accent, на перехресті вул. Херсонське шоссе, пр. Богоявленський та пр. Центральний в м. Миколаєві з ознаками алкогольного сп’яніння та в порушення п.п.2.5 Правил дорожнього руху, відмовився від проходження медичного огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку.

 Г. вину у вчиненні правопорушення не визнав, пояснивши, що за обставин встановлених протоколом, знаходячись в стані сп’яніння, перебував в якості пасажира в транспортному засобі під керуванням товариша, який до приїзду поліцейських покинув місце події.

Протоколом про адміністративне правопорушення від 17.01.2018, який є доказом відповідно до вимог ст.251 КУпАП, зафіксовані обставини керування  Г. транспортним засобом з ознаками алкогольного сп'яніння та відмови його від проходження огляду на стан сп'яніння, в присутності двох свідків.

Згідно наданого відеозапису події, поліцейські під’їхали до траспортного засобу на водійському місці якого знаходився Г., що  пересів з водійського сидіння на пасажирське, виявляв ознаки алкогольного сп’яніння та відмовився проходити огляд на стан сп’яніння.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та позбавив його права керування транспортними засобами строком на 1 рік, а також зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 10200 гривень. Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, постанова суду ще не набрала чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду