Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області Хараджа Н.В. повідомляє про втручання в її діяльність

18 квітня 2018, 18:00

Суддя Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області Хараджа Наталія Вікторівна повідомляє, що в судовому засіданні 4 квітня 2018 року обвинувачений повідомив про надіслання скарги до Вищої ради правосуддя стосовно її дій під час розгляду кримінального провадження.

Обвинувачений зауважив, що так впливові особи зможуть вплинути на неї для прийняття вигідних для нього рішень у кримінальному провадженні за його обвинуваченням, оскільки прийняті суддею рішення, на його думку, є «неправильними» та такими, що не відповідають його інтересам.

Також він вказав, що надіслав скаргу на суддю голові Жовтневого районного суду міста Маріуполя та до інших органів, щоб вони «вплинули на суддю Хараджу Н.В. щодо розгляду зазначеного кримінального провадження».

Хараджа Н.В. зазначає, що подання учасником провадження скарги на дії судді до ВРП або ініціювання кримінального провадження до закінчення розгляду справи має ознаки впливу на суд, що передбачає кримінальну відповідальність за статтею 376 Кримінального кодексу України.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України