Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у практикумі щодо вдосконалення інформаційної політики в судах

18 квітня 2018, 17:16

16 та 17 березня у Києві проходив практикум для суддів-спікерів та прес-секретарів в судах, на тему: «Вдосконалення інформаційної політики судів». Захід був організований Програмою USAID «Нове правосуддя» за підтримки Вищої ради правосуддя.
Із вітальними словами до присутніх звертались заступник керівника Програми «Нове правосуддя» Наталія Петрова, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко та директорка по зв’язкам із громадськістю і ЗМІ суддів Вашингтона Федерального округу Колумбія (США) Лія Гуровіц.
Також у семінарі взяли участь члени Ради суддів України, судді-спікери Верховного Суду, Конституційного Суду України, члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, посадові особи Державної судової адміністрації України та Національної школи суддів України, які в своїй діяльності активно взаємодіють зі ЗМІ. 
Господарський суд Дніпропетровської області представляв суддя-спікер суду Олександр Крижний.


Під час проведення практикуму учасники мали змогу обговорити формати взаємодії представників судової влади з громадськістю або представниками ЗМІ та обрати найбільш ефективний. Крім того, увагу присутніх було звернуто на питання, пов’язані з розглядом справ, які становлять суспільний інтерес; окремо обговорили найкращі практики у використанні судами платформ соціальних медіа для підвищення рівня довіри до судової системи; проаналізували етичні аспекти присутності суддів та представників судової влади в соціальних мережах через призму узагальнених рекомендацій комісій з питань судової етики США по цій темі; виробили рекомендації щодо використання сучасних комунікаційних стратегій, інструментів та новітніх технологій у завоюванні громадської довіри до суду.

За повідомленням прес-служби суду