Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ВРП надійшло повідомлення судді Ямпільського районного суду Вінницької області Любенецької-Онілової А.Г. про втручання в її професійну діяльність

18 квітня 2018, 17:07

Суддя повідомляє, що 5 квітня 2018 року до Ямпільського районного суду Вінницької області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні, затверджений прокурором Вінницької області, щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 27, частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

6 квітня 2018 року суддею постановлено ухвалу про призначення підготовчого судового засідання у вказаному кримінальному провадженні 22 травня 2018 року об 11:00.

Того самого дня до Ямпільського районного суду Вінницької області від адвоката в інтересах підзахисного надійшла заява-попередження про вчинення кримінального правопорушення. У своїй заяві адвокат посилається на порушення вимог Кримінального процесуального кодексу України під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, просить прийняти та розглянути цю заяву, а також ухвалити рішення про відмову у затвердженні угоди про визнання винуватості.

Суддя зазначає, що адвокат і його підзахисний не є учасниками підготовчого судового провадження у справі. На думку судді Ямпільського районного суду Вінницької області Любенецької-Онілової А.Г., викладене у вказаній заяві-попередженні містить ознаки втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України