Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області засудив до 12,5 років позбавлення волі чоловікові за численні випадки наруги над неповнолітніми

18 квітня 2018, 16:30

11 квітня 2018 року колегією суддів під  головуванням судді Дробинського О.Е. та членів колегії суддів Миронової О.В., Старжинської О.Є., було розглянуто резонансну справу про кримінальне провадження по обвинуваченню громадянина «К» в скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.152 (Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього), ч.3 ст.153 (Задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи, вчинене щодо малолітньої чи малолітнього, або якщо воно спричинило особливо тяжкі наслідки) КК України.

Так, в 2017 році засуджений здійснив ряд злочинів проти статевої свободи щодо двох малолітніх, а саме: в червні 2017 року біля приміщення  заводу в селі Трикрати злочинець силою вступив з хлопчиком в статеві зносини неприродним способом. Після цього громадянин «К» часто переслідував дитину із застосуванням фізичної сили, погрожуючи розправою над родичами, ґвалтував його. Доведено 11 фактів наруги над хлопчиком!    Крім того,  засуджений пообіцяв дівчинці подарувати мобільний телефон і заманив її в сарай, там зв'язав і зґвалтував. Потім громадянин «К» поглумився над нею ще три рази.    Згідно з висновком судової психіатричної експертизи, у засудженого - легка розумова відсталість, однак він міг в повній мірі віддавати звіт своїм діям і не потребує госпіталізації до психіатричної лікарні.

На даний час по даній судовій справі апеляційну скаргу не подано.

 

За повідомленням прес-служби суду