Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Віньківцях суд призначив покарання жінці за придбання, виготовлення і зберігання наркотиків у великих розмірах

22 лютого 2018, 16:26

Віньковецький районний суд виніс вирок 43-річній жительці одного із сіл Новоушицького району, якій інкримінували  незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів у великих розмірах, без мети збуту, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 309 КК України). Феміда присудила їй 2 з половиною роки позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням і півтрорарічним іспитовим строком.

За вироком, на початку січня цього року у помешканні жінки правоохоронці знайшли і вилучили 820,83 грамів подрібненої коноплі – канабісу та 623,6 грамів макової соломки, що є особливо небезпечними наркотичними засобами, обіг яких заборонено.

У судовому засіданні вона свою вину визнала і розкаялася та пояснила, що зберігала мак і коноплю не для збуту, а для лікування. Враховуючи обставини вчинення злочину та особу обвинуваченої суд визнав можливим звільнити її від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку та контролю за поведінкою з боку уповноваженого органу з питань пробації.

Вирок поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду