Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розгляне зразкову справу про нескладання Ліквідкомісією МВС довідки для перерахунку пенсій пенсіонерам МВC

22 лютого 2018, 14:51

26 лютого 2018 Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову адміністративну справу за позовом громадянина F  до Ліквідаційної комісії Управління Міністерства внутрішніх справ України в Вінницькій області, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, про визнання бездіяльності неправомірною та зобов'язання вчинити дії.

Cправа стосується нескладання Ліквідаційною комісією Управління Міністерства внутрішніх справ України в Вінницькій області нової довідки про розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії пенсіонеру МВС та ненаправлення її до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. Позивач просить зобов’язати відповідача виготовити та направити до Пенсійного фонду нову довідку про розмір грошового забезпечення.

Така довідка необхідна для перерахунку пенсіонерам МВС пенсії з урахуванням грошового забезпечення поліцейських.

Відповідно до вимог частини п’ятої статті 290 Кодексу адміністративного судочинства України ця зразкова справа вирішуватиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи та без проведення судового засідання.

Нагадаємо, що 15 лютого ц.р. Верховний Суд ухвалив рішення у зразковій справі про пенсійне забезпечення пенсіонерів МВС, яким визнав право на  перерахунок пенсії пенсіонерам МВС з урахуванням грошового забезпечення поліцейських. Ця зразкова справа також розглядалася у спрощеному проваджені.

 

Ухвала ВС від 02.02.2018 №Пз/9901/1/18 про відкриття провадження у зразковій справі.

 

За повідомленням прес-служби суду