Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відрядила трьох суддів для здійснення правосуддя до Голосіївського районного суду міста Києва

16 квітня 2024, 10:56

До Вищої ради правосуддя надійшли рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про внесення подань з рекомендаціями про відрядження суддів до Голосіївського районного суду міста Києва у зв’язку з виявленням у вказаному суді надмірного рівня судового навантаження.

За повідомленням ДСА України, згідно з даними звітності за 2023 рік середня кількість днів, необхідних для розгляду справ та матеріалів, які надійшли до місцевих загальних судів, по Україні становить 399 днів для одного повноважного судді з урахуванням рекомендованих Вищою радою правосуддя показників середньої тривалості розгляду справ.

Водночас у Голосіївському районному суді міста Києва нормативний час розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 561 день для одного судді, що дає підстави стверджувати про наявність у суді надмірного навантаження.

З метою врегулювання навантаження у Голосіївському районному суді міста Києва Вища рада правосуддя 16 квітня 2024 року вирішила відрядити для здійснення правосуддя трьох суддів до вказаного суду строком на один рік з 29 квітня 2024 року, а саме:

суддю Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Коваль Вікторію Олександрівну;

суддю Краматорського міського суду Донецької області Митрофанову Алесю Олексіївну;

суддю Миронівського районного суду Київської області Гаврищука Андрія Володимировича.

Вища рада правосуддя