Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканку Луганської області засуджено за здійснення колабораційної діяльності

15 квітня 2024, 12:35
11 квітня 2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок, за яким мешканку с. Новохтирка Луганської області, визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 111-1 Кримінального кодексу України.
 
За інформацією Тернівського міського суду Дніпропетровської області, жінка добровільно зайняла посаду т.зв. "вчителя історі" в т.зв. "ГОУ ЛНР "Новоайдарская школа" з метою здійснення пропаганди у закладах освіти, незалежно від типів та форм власності, з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникненню відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України, а також впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти. Крім того, здійснювала пропаганду у вказаному закладі освіти,  висловлювалась на підтримку дій окупаційної влади та змінення освітньої програми на стандарти освіти держави-агресора, надала інтерв'ю російському телеканалу, під час якого активно закликала не навчатися в учбових закладах України.
 
Мешканці с. Новохтирка Луганської області призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та закладах освіти, а також обіймати посади в комунальних установах, органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги у сферах освіти, строком на 12 років.
 
Вирок не набрав законної сили.