Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники НШСУ та проєкту ЄС "Право-Justice" провели координаційну зустріч

12 квітня 2024, 12:14

11 квітня 2024 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів координаційну онлайн-зустріч із командою проєкту Європейського Союзу "Право-Justice" – керівницею Проєкту Оксаною Цимбрівською, керівником компоненту "Судова влада і судова реформа" Володимиром Чабаном, старшою міжнародною експерткою з питань судової реформи Анною Адамською-Галлант, головною експерткою з питань судової реформи Ольгою Срібняк, головною експерткою з питань модернізації судів Світланою Майструк, старшою міжнародною експерткою, керівницею підкомпоненту "Боротьба з міжнародними злочинами" Тінною Голетіані, головною експерткою з питань відповідальності за міжнародні злочини Анною Стахановою, старшим міжнародним експертом, керівником компоненту "Підтримка процесу євроінтеграції в секторі юстиції" Віргіліюсом Валанчюсом та головним експертом з питань євроінтеграції компоненту "Підтримка процесу євроінтеграції у секторі юстиції" В’ячеславом Толковановим.

Під час зустрічі було обговорено подальші напрями співпраці Національної школи суддів України та проєкту ЄС "Право-Justice". Серед пріоритетних напрямів – актуалізація вже існуючих навчальних курсів для суддів, а також розробка нових курсів щодо застосування практики ЄС в судовій практиці, тлумачення Хартії ЄС про основні права, альтернативних способів вирішення судових спорів (медіація) тощо. Крім того, були обговорені питання щодо проведення для суддів воркшопу з тематики “Військові адміністративні правопорушення: проблеми кваліфікації” та організації навчальних курсів з англійської мови.

Окремо було обговорено питання щодо сприяння Проєкту у забезпеченні участі ректора НШСУ в ХІ Міжнародній конференції з питань навчання суддів "Суддівська освіта на перехресті: підготовка для майбутнього правосуддя", яка проходитиме 3–7 листопада 2024 року у Сеулі (Південна Корея), та виступу зі спеціальною доповіддю "Суддівська освіта щодо воєнних злочинів: досвід України".

Учасники зустрічі домовилися про координацію зусиль у питаннях підготовки та реалізації озвучених пріоритетних напрямів співпраці.

Від Національної школи суддів України у зустрічі також брали участь проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова та Любов Гончар, заступниця начальника відділу Вікторія Семенюк, старша наукова співробітниця Оксана Прядка та суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, викладач НШСУ Максим Ходаківський.

Національна школа суддів України