Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто справу щодо позову SOCAR Україна до Одеського припортового заводу

30 жовтня 2020, 11:14

Повідомляємо, що в Господарському суді Одеської області розглянута справа за позовом ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» до АТ «Одеський припортовий завод» (АТ «ОПЗ») про визнання недійсним рішення та зобов’язання вчинити певні дії.

Позивач просив визнати недійсним рішення правління АТ «ОПЗ» щодо процедури відбору замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ «ОПЗ» оголошеної 19.06.2020р. та зобов’язати відповідача допустити учасника ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» до участі в електронному аукціоні.

Під час судового засідання після завершального етапу розгляду справи – судових дебатів судом було ухвалено рішення:

  • про відмову у задоволенні частині позовних вимог щодо визнання недійсним рішення правління АТ «ОПЗ»;
  • про закриття провадження в частині позовних вимог щодо зобов’язання АТ «ОПЗ» допустити учасника ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» до участі в електронному аукціоні у зв’язку з відсутністю предмету спору.

Суд встановив, що вимога про визнання недійсним рішення правління АТ «ОПЗ» не підлягає задоволенню, оскільки таке рішення було законним та обґрунтованим і не порушувало права та законні інтереси позивача.  

Підставою закриття провадження в частині позовних вимог щодо зобов’язання АТ «ОПЗ» допустити учасника ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» до участі в електронному аукціоні стало скасування відповідачем процедури відбору замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ «ОПЗ».

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень  (http://reyestr.court.gov.ua).

Господарський суд Одеської області