Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вже 406 установ правосуддя перебувають під охороною Служби судової охорони

19 жовтня 2020, 15:59

16 жовтня 2020 року Служба судової охорони взяла під свою охорону сім об’єктів судової влади держави.

За два дні, 15 та 16 жовтня 2020 року, одразу чотирнадцять установ системи правосуддя у дванадцяти областях України перейшли під охорону Служби судової охорони. Отже, загальна кількість установ судової влади, що вже перебувають під охороною Служби, – 406 установ у всіх 24 областях України.

Так, у Запоріжжі ще два об’єкти судової влади охороняються судовими охоронцями: Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області та Ленінський районний суд міста Запоріжжя.

Під час процедури взяття цих установ під охорону начальник Територіального управління Служби у Запорізькій області полковник Служби судової охорони Олександр Корсун провів інструктаж нарядів, націлений на належне виконання ними функціональних обов’язків, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також забезпечення безпеки всіх учасників судового процесу. Окремо ним було наголошено, що пріоритетом для судових охоронців є дотримання чинного законодавства та усіх протиепідемічних заходів, спрямованих на протидію розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

На Миколаївщині також дві судові установи відтепер перебувають під захистом Служби судової охорони – Корабельний районний суд міста Миколаєва та Миколаївський районний суд Миколаївської області.

Із взяттям під охорону Корабельного районного суду в Миколаєві не лишилося жодної установи системи правосуддя, яка б не перебувала під охороною Служби.

"Хочу вас запевнити, що ми зробимо все, аби кожен, хто перебуває в будівлях судів, відчував себе в повній безпеці", – зазначив начальник Територіального управління Служби у Миколаївській області підполковник Служби судової охорони Микола Іщенко, звертаючись до керівників і колективів судових установ, взятих під охорону.

На Черкащині Смілянський міськрайонний суд перейшов під охорону Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області.

Інструктаж наряду, що заступив на службу, щодо забезпечення охорони та безпеки, підтримання громадського порядку в судовій установі провів заступник начальника (зі служби) Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області підполковник Служби судової охорони Юрій Бас.

Зважаючи на загострення епідемічної ситуації у зв’язку із захворюваністю на COVID-19, особливу увагу співробітників Служби спрямовано на суворе дотримання карантинних правил та норм, заходів особистої гігієни, недопущення до суду відвідувачів і працівників суду з наявними ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою тіла.

Так, на Черкащині вже 13 установ судової влади охороняються Службою.

Судові охоронці Сумщини розпочали несення служби з охорони й забезпечення безпеки Білопільського районного суду Сумської області.

Під час інструктажу наряду начальник Територіального управління Служби судової охорони у Сумській області полковник Служби судової охорони Володимир Бабич звернув увагу підлеглих на необхідності ввічливого ставлення до працівників і відвідувачів суду, а також на дотриманні усіх необхідних заходів безпеки під час охорони судової установи, зокрема, в умовах карантину.

А співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області забезпечують безпеку Бериславського районного суду.

 

Служба судової охорони