Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Службі судової охорони тривають заходи з підвищення рівня підготовки судових охоронців до виконання завдань із забезпечення безпеки органів правосуддя

13 жовтня 2020, 11:17

У територіальних управліннях Служби судової охорони тривають тактико-спеціальні заняття та навчання, спрямовані на підвищення фахового рівня підготовки судових охоронців до виконання завдань з охорони й забезпечення безпеки органів та установ судової влади.

На базі Збаразького районного суду Тернопільської області відбулися масштабні тактико-спеціальні навчання за участю співробітників Служби судової охорони, територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції України, управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та управління Служби безпеки України в області.

Головна мета проведення навчання полягала в набутті його учасниками практичного досвіду спільного виконання оперативно-службових завдань відповідно до спеціалізації в умовах ускладнення оперативної обстановки, підтримання тісної взаємодії між територіальними підрозділами силових структур області, удосконалення тактичного та спеціального вишколу.

Акцент також було зроблено на підвищенні рівня злагодженості та взаємодії структурних підрозділів Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області в період підготовки співробітників резерву ІІ черги для виконання завдань із забезпечення охорони та безпеки органів системи правосуддя, своєчасного й ефективного реагування на виникнення нештатних ситуацій.

За підсумками тактико-спеціального навчання начальник Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області полковник Служби судової охорони Едуард Кольцов відзначив злагоджену роботу задіяних підрозділів, фаховість та ефективність виконання поставлених навчальних завдань.

На Полтавщині до навчання співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області долучилися працівники Диканського відділення поліції та підрозділу ТОР Управління патрульної поліції в Полтавській області.

Недопущення пронесення до Диканського районного суду зброї, порушень громадського порядку та масових заворушень у залі судових засідань і на території суду – ці та інші завдання відпрацьовували разом учасники навчання, аби досягнути максимально ефективної взаємодії під час розв’язання форс-мажорних ситуацій, які можуть статися під час охорони установ судової влади.

Всі учасники навчання якісно та ефективно впоралися з усіма поставленими завданнями і вкотре продемонстрували свою готовність стати на захист усіх учасників судових процесів.

А в Чернігівському районному суді співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області разом із підрозділами  обласного Головного управління Нацполіції пліч-о-пліч тренувалися забезпечувати публічну безпеку та порядок під час проведення резонансного судового засідання.

Судові охоронці разом із поліцейськими відпрацювали тактичні прийоми  видалення із зали судового засідання порушників громадського порядку, блокування й затримання агресивно налаштованих учасників процесу та супровід транспорту конвойної служби під час виїзду з території суду.

Удосконаленню знань і навичок судових охоронців в організації дій у разі виникнення нештатних ситуацій на об’єктах судової влади та відпрацюванню злагодженості дій в умовах, наближених до реальних, було присвячено чергове тактико-спеціальне заняття зі співробітниками резерву ІІ черги Територіального управління Служби судової охорони у Кіровоградській області.

А у Запоріжжі співробітники Служби судової охорони підвищували свої професійні навички в межах зборової підготовки.

З допомогою фахівців вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Запорізькій області судові охоронці удосконалювали знання та навички з організації дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, зокрема ознайомилися з їх різновидами, особливостями огляду місць найбільш імовірного їх встановлення в судах, органах та установах системи правосуддя.

Далі співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Запорізькій області розглянули питання, пов’язані з адвокатською таємницею та адвокатською етикою. Зокрема, визначені законодавством правові підстави проведення поверхневої перевірки шляхом візуального огляду речей адвокатів під час відвідування ними судів, органів та установ системи правосуддя на пункті пропуску охорони.

Проведення тактико-спеціальних занять та навчань, інших заходів професійної підготовки зі співробітниками Служби судової охорони сприяють зростанню їх професійності, допомагають судовим охоронцям навчитися оперативно реагувати на будь-які форс-мажорні події під час виконання завдань з підтримання громадського порядку в судових установах, забезпечення охорони й безпеки вітчизняних органів правосуддя.

Служба судової охорони