Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доброчесність судової влади – це наша певна стратегічна мета

13 жовтня 2020, 10:11

Таку думку висловив суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, голова комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України Єгор Краснов 12 жовтня 2020 року під час онлайн-обговорення «Антикорупційна стратегія в судовій системі: Справедливий суд».

За словами судді КГС ВС, в Україні вже майже три роки немає основного стратегічного документа у сфері запобігання та протидії корупції, а тому виникла необхідність прийняття цього засадничого та важливого документа, який має визначити основні складові державної політики.

У контексті створення законодавчих умов для зміцнення доброчесності в системі правосуддя Єгор Краснов зазначив: «Доброчесність судової влади – це наша певна стратегічна мета. Але тактичні кроки потребують більш широкого обговорення. Адже судова влада не може застосовувати популізм, сумнівні або неконституційні процедури. Водночас антикорупційна стратегія не може обмежувати суддівську незалежність або знижувати рівень уже досягнутих стандартів. Якщо наша країна все ж таки обрала вектор розвитку зміцнення верховенства права, побудови судової влади відповідно до міжнародних стандартів, то такий рух має бути незмінним і поступовим. Це досить довгий та непростий шлях, але ми маємо бути послідовними».

Верховний Суд