Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перша Дисциплінарна палата ВРП відкрила дисциплінарну справу стосовно судді КАС ВС Всеволода Князєва

16 квітня 2024, 15:40

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Князєва.

Рішення прийнято за результатами розгляду скарг щодо дисциплінарного проступку судді, які надійшли, в тому числі від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Під час попередньої перевірки скарг встановлено, що відповідно до постанови Печерського районного суду міста Києва Князєва В.С. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 1725 КУпАП та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави, з конфіскацією подарунка в розмірі 906 600 гривень. Постанова залишена без змін судом апеляційної інстанції та набрала законної сили.

Князєв В.С., усвідомлюючи наявність обмежень щодо одержання подарунків, уклав договір оренди квартири в Печерському районі міста Києва за вартістю 1000 гривень на місяць, яка є суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості. Тобто отримав подарунок, що полягав у несплаті мінімальної ринкової вартості оренди квартири, на суму 300 600 гривень (різниця між мінімальною ринковою вартістю та фактичною вартістю).

Суд визнав Князєва В.С. винним у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Відповідно статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддю може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності у випадку визнання винним у вчиненні корупційного правопорушення або правопорушення, пов’язаного з корупцією, а також з підстав допущення поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя.

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вважає, що викладені в дисциплінарних скаргах обставини можуть свідчити про наявність у діях судді ознак дисциплінарних проступків, визначених пунктами 3, 15 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Вища рада правосуддя